O titul Miss Fotoštúdio 2010 sa uchádza prvých 22 dievčat

15.02.2010 Prešov

Vranov nad Topľou 15. februára (TASR) - Prvý zo šiestich kastingov hľadajúcich v regióne východného Slovenska Miss Fotoštúdio 2010 sa uskutočnil v nedeľu 14. februára vo Vranove nad Topľou.
O priazeň hlasujúcich, ktorí budú v nasledujúcich mesiacoch rozhodovať o víťazke súťaže, sa zatiaľ uchádza 22 dievčat.
\"V Prešove a vo Vranove nad Topľou sa do konca marca zrealizuje šesť kastingov, počas ktorých sa s jednotlivými uchádzačkami nafotí viacero záberov, \" uviedol pre TASR hlavný organizátor Miss Fotoštúdio 2010 Igor Kopček. Ako dodal, od apríla sa bude o priebežnom poradí dievčat rozhodovať prostredníctvom hlasovacích lístkov umiestnených v rôznych regionálnych novinách. Z internetového a SMS hlasovania nakoniec vzíde celková víťazka súťaže.
Podľa Kopčekových slov je cieľom projektu nájsť dievčatá a ženy, ktoré nemusia byť krásne či štíhle. \"Hľadáme zaujímavé a fotogenické typy hodiace sa do rôznych druhov reklamy, vek, výška či váha pri tom nezohráva hlavnú rolu, \" priblížil Kopček. Ako poznamenal, víťazka získa finančný bonus v hodnote 500 eur, prvých 12 najúspešnejších účastníčok si zároveň odnesie fotografie zo záverečného kastingu, ktorý sa uskutoční vo Vranove nad Topľou alebo v Prešove. \"Snímky všetkých súťažiach zároveň získava jedna z modelingových agentúr, ktorá môže niektoré z dievčat následne požiadať o spoluprácu na zaujímavom projekte, \" uzavrel Kopček.
\"Chcela som skúsiť niečo nové, je to zároveň dobrá príležitosť, ako sa zviditeľniť, \" uviedla pre TASR žiačka košického konzervatória Patrícia Demeterová. Ako dodala, o tom, či chce byť o 10 rokov úspešnou modelkou či známou herečkou, je zatiaľ predčasné hovoriť. \"Chcela by som vyskúšať viacero ponúkaných výziev, ktorým smerom sa uberiem, bude záležať aj na tom, ako na mňa bude reagovať okolie. To ostatné už zariadi život sám, \" konštatovala 16-ročná študentka.
Na posledný ročník fotografickej súťaže zareagovalo takmer 170 žien a dievčat z regiónu východného Slovenska. Kastingy sa konali v každom okresnom meste s priemerným počtom 3O účastníčok. Mnohé zaujímavé fotografie boli následne uverejňované v rôznych periodikách na území Prešovského a Košického samosprávneho kraja.
 

Vyberte región